ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ


Γκιόλα

Από τον Ποτό:
Θα πρέπει να πάρετε το δρόμο προς τα νότια για περίπου 8 χιλιόμετρα, αφού περάσετε το ξενοδοχείο Aeria που είναι στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Σε περίπου 100 μέτρα θα δείτε μια πινακίδα "Σειρήνες" όπου θα πρέπει να στρίψετε δεξιά στον χωματόδρομο. Μετά από 300 μέτρα θα βρείτε μια μικρή και όμορφη παραλία, απ' όπου θα πρέπει να στρίψετε αριστερά προς τον δύσβατο χωματόδρομο. Σε περίπου 400 μέτρα θα δείτε ένα μικρό σπίτι, όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας αυτοκίνητο. Από εκεί για να φτάσετε στην Γκιόλα,στρίψτε δεξιά και κατεβείτε προς τη θάλασσα, ακολουθήστε το δρομάκι ανάμεσα στις πέτρες με τα ζωγραφισμένα σημάδια.
Από τον Λιμένα:
Γκιόλα βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από τον Λιμένα. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς τον Μακρυάμμο, τη Χρυσή Ακτή, τα Κοίνυρα και στη συνέχεια τις πινακίδες για το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Λίγα χιλιόμετρα μετά τη μονή θα δείτε μια ταμπέλα "Σειρήνες" όπου θα πρέπει να στρίψετε δεξιά στον χωματόδρομο.
(Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω)

Οι πηγές της αγάπης στην Παναγιά

Η περιοχή Πηγές της Αγάπης βρίσκεται στο χωριό Παναγιά και είναι γεμάτη από παλιά δέντρα που απλώνουν τα κλαδιά τους κατά μήκος της πλατείας και των πηγών. 'Ολοι όσοι επισκέπτονται την Παναγιά δεν παραλείπουν να περάσουν απο τις Πηγές της Αγάπης. Εκει, μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά καφέ και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικά πιάτα. Μπορείτε λοιπόν πίνοντας τον καφέ σας ή απολαμβάνοντας το φαγητό σας να χαλαρώσετε, ακούγοντας τον ήχο απο τα τρεχούμενα νερά και το κελάιδημα των πουλιών. Ο μύθος λέει ότι οι άνδρες έρχονταν από όλα τα χωριά της Θάσου για να κάνουν ευχές στις πηγές έτσι ώστε να γεννηθούν αγόρια στις οικογένειες τους.


Λίμνη στις Μαριές και Καταρράκτες

Οι Μαριές είναι τοποθετημένες στην δυτική πλευρά του νησιού, 12 περιπου χιλιόμετρα απο την Σκάλα Μαριών. Η καλύτερη επιλογή για να φτάσετε εκει είναι περνώντας μέσα απο το χωριό Μαριές κοντά στο βουνό Ψαριό (ή Υψάριον). Είναι στρωμμένο μόνο ένα μέρος του δρόμου, αλλά παρόλα αυτά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάτε εκεί. Οι Μαριές έιναι ένα από τα παλιότερα και ομορφότερα χωριά της Θάσου και χρονολογείται στον Μεσαίωνα. Η λίμνη Μαριών η οποία είναι και η μοναδική του νησιού είναι δυο χιλιόμετρα μακριά και είναι ένα πανέμορφο φυσικό μέρος με ψάρια και καταρράκτες.

 

 

Copyright © 2013 Nostos Studios by Stelios D. All rights reserved.
Live Support